Accu Noord

Zonnepanelen - Maximale opbrengst van de zon

Een kwalitatieve selectie zonnepanelen vindt u hieronder. Geselecteerd uit een groot gros van zonnepaneel aanbieders gaan wij van Accu Noord enkel voor kwalitatieve panelen welke de opbrengst kunnen garanderen. Wilt u uw accu's ook bijladen met zonnepanelen, maar weet u niet welk wattage u moet kiezen? Bedenk dan hoeveel uw accu bijgeladen dient te worden. Als voorbeeld de vollgende rekensom. Bij maximale zon kan een 100W paneel de volgende maximale laadspanning leveren: 100W/12V=8,33Ah. Dit betekend dat elk uur (met maximale zon) uw accu iets meer als 8A bijgeladen wordt.
 

Maximale Zonnepaneel opbrengst garanderen

Wanneer u een panneel gekocht heeft kunt u zelf ervoor zorgen dat de maximale opbrengst zo vaak mogelijk wordt gehaald.
 
Zorg voor genoeg zon
Plaats het panneel op een plek waar de zon het vaakst te zien is. Dit betekend dat u het zonnepanneel moet plaatsen waar weinig tot geen schaduw voorkomt. Het regelmatig schoonmaken van het panneel is ook een belangrijk punt. De zon kan nog zo vaak schijnen, hij schijnt alleen niet door een laag vogelpoep heen.
 
Zorg voor voldoende ventilatie
Het lijmen van een zonnepaneel kan mooier voor het oog zijn dan wanneer deze op steunen gemonteerd wordt, echter komt dit de opbrengst niet vaak ten goede. Wanneer een panneel zijn maximum temperatuur bereikt heeft, doet het zonnepanneel niets meer. Het kan dan nog zo zonnig zijn, de opbrengst is dan vrijwel niks. En door de donkere kleur van het panneel wordt het al snel warm. Zorg er dan voor dat de lucht er goed onderdoor kan, zodat deze ook aan de onderkant zorgt voor ventilatie.
 
Kies de juiste laadregelaar
Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: Kies de juiste laadregelaar. Een laadrgelaar heeft een maximum aan aantal Ampère wat deze kan bijladen. Wanneer we een 10A laadregelaar hebben betekend dit: maximaal 10A per uur. Wanneer we hier een zonnepaneel van 150Watt op aansluiten hebben we een laadcapaciteit van 12,5Ah (150W/12V=12,5Ah). De laadregelaar zal 10A laden bij volle zon en de overige 2,5Ah zijn dan onbenut. Kies in dit geval een sterkere laadregelaar of neem genoegen met een lagere opbrengst.
 

Verzenden binnen Nederland: € 8,-
Verzenden naar België: € 15,-
 
Zekeringen e.d.
Laag tarief NL: 5,49
Laag tarief BE: 9,99

Zoek Accu Noord artikel

Nieuwsbrief

 

Follow Accu Noord

  • Accu Noord Twitter
  • Accu Noord Google+

Op alle producten en of diensten van Accu Noord zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Herroepingsrecht | Privacybeleid | Klachten

Accu Noord | Hogedijk 7 | 9842 PZ Niezijl | E: info@accunoord.nl | KVK: 5888 0569 | BTW: NL 8532 21 418 B01